Videoilla tuloksia kuntavaleissa 2021 

Älä huoli, ehdokkaana voit hyödyntää tilannetta käyttämällä editoituja esittelyvideoita, joita voit ladata YouTube- kanavallesi, verkkosivuille tai some-kanaville mielenkiinnon herättämiseksi. 
Esittelyvideoidesi lisäksi voit vetää live- webinaareja tapahtumien tavoin ja vastata kuulijoiden kysymyksiin. Kun vielä nauhoitat webinaarit, voit jakaa niitä YouTubeen ja somekanavillesi.
Viikottain tai jopa päivittäin voit jakaa lyhyitä somevideoita uutisfeediisi. Voit järjestää henkilökohtaisia tai pienelle porukalle videotapaamisia. 
Jos olet tosissaan, niin kuin useimmat ovat, videoilla saat aikaan tuloksia, joita muut eivät saa, elleivät toimi kuten sinä! 

Haluatko tulla valituksi kuntasi valtuustoon? Päätös on sinun. Me olemme tukenasi videopolullasi. Lupaamme, että opit paljon itsestäsi ja videoiden tekemisestä. Kivikkoinen tie politiikkaan voi silottua videoiden avulla ja liikutat äänestäjäsi äänestämään sinua. 

>Katso täältä 2021 Kuntavaalikampanjatarjoukset<

Miten videot auttavat kuntavaaleissa?
Miten videot auttavat kuntavaaleissa?

Huolestuttaako sinua videoissa esiintyminen, tekniset asiat, julkaiseminen tai videon markkinointiin liittyvät asiat? 

Jos olet ensikertalainen tai hyvin vähän esiintynyt videoissa suosittelemme valmennusta ennen videoiden tekemistä, niin voit olla kuvauksissa rauhallisin mielin ja saada meiltä myös silloin ohjausta esiintymiseesi, jotta olisit parhaimmillasi. 

>Pyydä meiltä 2021 kuntavaaliehdokkaille suunnattu valmennus videoesiintymiseen!<


Perinteinen kampanjointi ennen vaaleja on pandemian vuoksi muuttunut.  Vaalituville kokoontuminen on viruspelon vuoksi epäsuosiossa tai jopa kiellettyä. Äänestäjät ovat jumittuneet koteihinsa välttääkseen virukseen altistumisen. Vaaleja on siirretty pari kuukautta, koska pandemiatilanne on pahenemaan päin. Uusi vaalien ajankohta annettiin,  jotta se olisi tasapuolisempi erilaisille äänestäjille. 
Lisäksi t
ienvarsimainoksille nauretaan eivätkä ne ole nykypäivää. 


Onko tosissaan läpipyrkivillä ehdokkailla tänä keväänä varaa olla käyttämättä videoita?
Nykyään katsotaan online-videota mobiililaitteella, liikkeellä ollessa, katsellaan paloja sieltä täältä ja ironista kyllä myös palaamalla olohuoneeseen katsomaan live - lähetyksiä YouTubesta tai somesta. 


Tilastoja: Ihmiset katsovat keskimäärin 18 tuntia online-videota viikossa. Tämä on kahden tunnin lisäys viikossa viime vuodelta. Ja huikea 7,5 tunnin kasvu viikossa viimeisen 3 vuoden aikana. 

Verkkoseminaarit olivat vuoden 2020 videon menestystarina. Vuonna 2019 vain 46% käytti webinaareja - mutta vuonna 2020 tämä nousi merkittävästi 62%: iin.

Tämä saattaa yllättää sinut, mutta Baby Boomers (50-65-vuotiaat) ja X-sukupolvi (36-49-vuotiaat) ovat nopeimmin kasvava väestörakenne YouTubessa. 

Voisitko harkita videoiden tekemistä perinteisen vaalikampanjoinnin sijaan?

Videoilla ehdokkaana pääset kuvainnollisesti ihon alle, persoonallisuutesi tulee esille ja niiden avulla voit suhteellisen helposti sanoa sanottavasi. Lisäksi näkevät sinut jolloin voit heissä herättää tunteita ja mielikuvia, sellaisia, joista pelkkä tienvarsimainos tai lehtimainos ei voi mitenkään kertoa. Voit olla parhaimmillasi videoiden avulla ja erottua hyvin muista. 


Kuinka paljon videoiden tekeminen maksaa?
Yleinen harhaluulo siitä, että videot ovat kalliimpia kuin lehtimainokset voivat rajoittaa niiden käyttöä.  Itse asiassa se voi olla juuri päin vastoin. 

Laadukkaan 1-3 minuuttia kestävän videon, jossa esiinnyt eduksesi, kerrot sanomasi ja vakuutat äänestäjäsi, voi maksaa vähemmän kuin paikalliselehden etusivun neljännesosamainos. 

Ja jos haluat näyttää videoitasi monilla kanavalla, julkaista sen vaikka 10 kertaa missä tahansa tilanteessa, se on sinulle ilmaista. Toisin sanoen videolla voitat joka tilanteessa taloudellisesti. Lisäksi ne toimivat väsymättä 24/7. 
Toisin kuin lehtimainos, se näkyy kerran kyseisessä lehdessä ellet maksa näkyvyydestäsi aina uudelleen ja uudelleen. 

Jos haluat panostaa lisäksi videoidesi mainostameseen, voit tehdä sitä budjettiisi sopivalla summalla. Esim. 10 eurolla viikossa tai 1000:lla jos niin haluat. Tonnilla pääsee jo pitkälle. Eikä kymppikään ole paljon, eihän sillä saa kuin pari kahvikupillista ja pullat hyvässä lykyssä päälle. 

Rovaniemellä toimiva Muuviis.fi - liikuttavaa videotuotantoa tekevä yritys kannustaa nykypäivän poliitikkoja luottamaan videoiden voimaan vaikuttaa. Edellisissä kuntavaaleissa teimme kolme lyhyttä videoita eräälle ehdokkaalle, jonka vaimo pyysi meitä tekemään videot. Videot herättävät kuulijoissa paljon huomiota, ja muissa ehdokkaissa hämmennystä. 

Oletko kiinnostunut kokeilemaan?

Lupaamme, että rentoudut kuvauksissa ja olet tosi iloinen siitä, että ryhdyit siihen! 

Älä jää harmittelemaan sitä, että toiset julkaisevat videoita hienoja vaalivideoita. Sinä voit tehdä samoin ja yllättää itsesi lisäksi muut. Valmennuksessamme opit esiintymään, sillä se on meille kunnia-asia. Videon valmistuttua olet tyytyväinen itseesi, sen lupaamme!

Pyritkö onnistumaan kuntavaaleissa?

Teimme 2017 kuntavaaleissa ehdokkaalle kolme videota joilla hän herätti äänestäjät ja loi hämmennystä muille ehdokkaille. Tietenkin hän meni läpi ja nousi kaupunginhallitukseen saakka.

Sirpa: "Olen tehnyt 15 vuotta töitä videoeditoijana, kuvaajana, toimittajana reportterina YLE:n ajankohtaistoimituksissa ja Lapin Radiossa tv- tuotannossa. Äitiyslomilta minut kutsuttiin meikkaamaan suoraan lähetykseen silloinen Suomen Presidentti Mauno Koivisto", joten kuvausmeikitkin onnistuvat takuulla.

Kun teemme sinulle voittoisat vaalivideot, saat samalla esiintymisvalmennusta videoihin. Olen valmentanut totaalisia harrastelijaesiintyjiä puhumaan vakuuttavasti, valitsemaan sanat hyvin ja rentotumaan video esiintymistilanteissa. 

ANNATKO tasotusta muille ehdokkaille käyttämättä videoiden voimaa vaikuttaa yleisöösi? 

Jos et halua antaa tasoitusta muille, soita Sirpalle 044-349 3355, siitä se lähtee!

Sirpalta: Sana on vapaa, ole reipas ja rohkea ehdokas!
Sirpalta: Sana on vapaa, ole reipas ja rohkea ehdokas!

Lähetä minulle 1-3 minuutin mittainen videosanoma, jossa kerrot minulle omista ajatuksistasi 2021 vaaleista ja millaisia asioita haluat tukea kuntavaalien jälkeen, jos tulet valituksi. Kuvittele, että puhut videossa potentiaaliselle äänestäjälle. (Minäkin olen sellainen). Tee video älypuhelimellasi leikkaamatta sitä. 

Katson videosi ja saat minulta MAKSUTTA 3 vinkkiä, kuinka voisit parantaa videoesiintymistäsi.
Lisää viestiin linkki videoosi. Google Drive on hyvä ja ilmainen tapa lähettää video, eikä sitä muut näe! 
Jos YouTube on tuttu, niin lataa videosi piilotettuna sinne ja lisää linkki viestiin.