Muuviis.fi - tiimi teki asiakassuosituksiin perustuvan videon - miten se tehtiin?

07.07.2018

Perheyritys oli etsinyt videontekijää, joka voisi nopealla aikataululla tehdä heille videon. Me satuimme yrityksen koulutustilaisuuteen ja sieltä yhteistyö lähti liikkeelle. Sovimme, että teemme heille videon, hintakin päätettiin heti siinä alkumetreillä ja päivämäärät lyötiin lukkoon, milloin kuvataan.  Muuviis - tiimi teki ehdotuksia, mitä videoon tulisi liittää ja miten kuvaukset voisivat onnistua hyvin. 

Kerralla purkkiin

Meniko kaikki ongelmitta? Kyllä ja Ei. Aikaa meni enemmän kuin olimme suunnitelleet, toisaalta asiakassuositusten sisältö onnistui erittäin hyvin. Löysimme sopivat asiakkaat kursseilta ja he olivat pohtineet hyvin tarkkaan mitä sanoa. Haastateltavien kommentit menivät kerralla purkkiin. Tämä on sanonta vanhasta filmimaailmasta, josta minäkin aloitin filmileikkaajan urani 1980 - luvulla Tampereen Tohlopissa. 

Kun haastattelimme yrityksen johtohenkilöitä, keräsimme videoihin talteen 5-10 minuutin haastattelut, joiden sisällöstä voisimme videoon poimia n. 10-20 sekuntia. Miksi niin tehtiin? Ensinnäkin kukaan ei tiennyt, mitä asiakkaat tulisivat puhumaan ja toisaalta yrityksen johto halusi antaa laajemman kuvan toiminnasta. Nämä taltioinnit eivät toki mene roskiin, vaan niistä tulemme tekemään yritykselle vielä monia videoita. Näin säästetään hieman aikaa ja rahaa. 

Videokuvauksen ytimessa realismi
Kuvaukset tuli suorittaa tilanteessa, jossa oli monta liikkuvaa osaa. Ei voitu etukäteen tietää, ketä tulee paikalle, koska kurssi oli vapaaehtoinen ja osa osallistujasta istui verkon päässä kuulolla. Toisaalta osa henkilöistä ei halunnut mukaan videoon, joten kuvaustilanteessa tuli olla tarkkana sen suhteen. Jokainen esiintyjä oli amatööri, eikä periaatteisiimme kuulu lainkaan se, että käytämme videopankista valmiiksi kuvattuja, usein mielestäni liian kiiltokuvamaisia pätkiä tai liian kauniita malleja. Tavoitteemme on todellakin tehdä videoista aitoja, rehellisiä ja enemmän realitya kuin kiiltokuvaa. 

Minun mielestäni ja en ole ainoa, sanoessani, että ihmiset kaipaavat todellista realismia eivätkä eräänlaista siistittyä kaunista pakettia, kun on kysymys aidoista asiakkaista ja suosituksista. Me emme osta suosituksia, kukaan esiintyjä ei saanut mitään vaivanpalkaksi, vaan he olivat aidosti halukkaita kertomaan hyvät ja huonot puolet. Oikeastaan jokainen lausunto käytettiin hyväksi. 

Leikkaajan tuuri
Video rakentui yllättävän hyvin asiakaskokemusten tarinaan ja sopivasti yrityksen johto höysti kurssilaisten kokemuksia. Leikkausvaiheessa minusta tuntui siltä, että olipa meillä tuuria. Mutta jälkeen päin ajatellen tuurista ei ollut kyse, sillä olimme valmistaneet ideaa muutaman viikon ajan kursseilla ja todelliset ajatukset nousivat esille kuin itsestään. Esiintymistilanteet kameran käydessä onnistui kurssilaisilta kuin itsestään. Pientä ohjausta tarvittiin sen sijaan johtoportaan esiintymiseen. Sitä varten meillä onkin kertynyt kokemusta, kuinka tulee videoissa puhua tai olla. Yleensä oma itsensä oleminen on parasta, joskin kehon asennolla, käsillä ja puheen intensiteetillä voi tehdä mukavaa viilausta. 

Koska video rakentui neljän eri kuvauspäivän materiaaleista, siitä tuli alkuperäisen suunnitelman mukaan pidempi. Saimme kuitenkin runsaasti hyvää materiaalia tulevaisuutta varten ja toisaalta pidemmästä versioista leikattiin myös alle minuutin mittainen video Instagramiin. 

Pusketaan someviidakon läpi
Koska videota oli pyytänyt TE- hallinto, yritys teki sen mitä pitikin; videon, joka kertoo asiasta kiinnostuneille, miksi heidän kannattaa osallistua koulutukseen. Nyt sitten videot alkavat puskea läpi someviidakon. Tavoitteena on saavuttaa kaikki 20 tulevaa kurssia täyteen oppilaita.

OIi todella mahtavaa tehdä video aiheesta ja vielä upeampaa nähdä, että kaikki olivat tyytyväisiä. Kiitos kuuluu siis kaikille. Rakastamme videoita, rakasta sinäkin!